Cilipi.net

Nogomet

Turnir Sela 2012.Nogomet i Futsal u Konavlima pratite u rubrici Sport

Konavle

telefono-iconCavtat, Gabrili, Čilipi, Pridvorje, Ljuta... Piši za svoje mjesto! / više

Vijest, Slika, Vic...

Priče, vijesti, slike, video, vicŠaljite nam vijesti, slike, viceve, priče, anegdote, video / više

Poslovni imenik

Poslovni web imenikPoslovni Web imenik - prijavite se i promovirajte svoj posao / više

Slika tjedna

Ne Ćirilici u Vukovaru iz Čilipa
Ne Ćirilici u Vukovaru - Transparent na zvoniku u Čilipima
Baner

Dubrovčani i Crnogorci uređuju zaštićeni okoliš

( 2 puta )
Autor Administrator Utorak, 15 Veljača 2011 07:57
Baćinska jezeraMEĐUNARODNI PROJEKT Turističke promocije VRIJEDAN TRI MILIJUNA KUNA - Otok Lastovo, te konavosko, pločansko i primorsko područje obuhvaćeni su projektom “Priroda za budućnost“, vrijednim oko 3 milijuna kuna, što će se u dvogodišnjem razdoblju realizirati u Županiji dubrovačko-neretvanskoj, u sklopu hrvatsko-crnogorskog prekograničnog programa...

Vidikovac i staze

Na najudaljenijem pučinskom otoku uredit će se i opremiti vidikovac, dok će selo Majkovi u Dubrovačkom primorju dobiti edukacijski centar herpetološkog (gmazovi) parka.

Na pločanskom području, u predjelu Baćinskih jezera, “dotjerat“ će se turistička staza, a u Konavlima je predviđeno uređenje i priprema za javno otvaranje - cavtatske špilje Šipun, koja je s “lokotom” za posjetitelje još od Domovinskog rata.

Turistička promocija zaštićenih prirodnih vrijednosti cilj je ovog projekta - predstavljenog protekloga tjedna u Dubrovniku - čiji je nositelj županijska razvojna agencija DUNEA.

Ravnateljica DUNEA-a Melanija Milić najavila je “obilje promidžbenog materijala kojim će biti popraćen projekt“, čiji su sudionici i županijska Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, te crnogorski partner - tamošnje Javno poduzeće za nacionalne parkove.

U istočnom susjedstvu, naime, projektom će biti obuhvaćeno uređenje, opremanje i prezentacija Lovćena i Skadarskog jezera.

Novac iz EU-a

Župan dubrovačko-neretvanski ističe da je program “Priroda za budućnost“ tek jedan od započetih, i napominje da DUNEA sudjeluje u 11 međunarodnih projekata ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna.

Kako je za prezentacije naglasio, županija na čijem je čelu “posebnu pozornost posvećuje privlačenju sredstava iz fondova Europske unije“. - Sudjelujemo u nizu projekata s Italijom, Slovenijom, Grčkom, Albanijom, BIH, te Crnom Gorom. Radi se i na novim prekograničnim projektima - kazao je Dobroslavić. sd portal


 

Dodaj komentar


Vaše vijesti

Šaljite nam Vaše vijesti, priče, slike i video snimke na admin@cilipi.net

Obavijesti

Forum je sada u potpunosti u stranici i jedna registracija vrijedi za sve!

Korisnici
Registriraj se
Registriraj se