Cilipi.net

Nogomet

Turnir Sela 2012.Nogomet i Futsal u Konavlima pratite u rubrici Sport

Konavle

telefono-iconCavtat, Gabrili, Čilipi, Pridvorje, Ljuta... Piši za svoje mjesto! / više

Vijest, Slika, Vic...

Priče, vijesti, slike, video, vicŠaljite nam vijesti, slike, viceve, priče, anegdote, video / više

Poslovni imenik

Poslovni web imenikPoslovni Web imenik - prijavite se i promovirajte svoj posao / više

Slika tjedna

Ne Ćirilici u Vukovaru iz Čilipa
Ne Ćirilici u Vukovaru - Transparent na zvoniku u Čilipima
Baner

Klapa Čilipi proslavila 30 godina postojanja

( 1 put )
Autor Mario Subota, 30 Kolovoz 2014 20:09

Klapa čilipiJedna od najdugovječnijih klapa na našem području, Klapa Čilipi, proslavila je sinoć 30 godina svog postojanja. Prostor Ispred podruma, jednog od muzeja konavoske baštine u Čilipima, bio je premalen da primi sve one koji su došli uveličati ovaj rijedak jubilej. Klapa Čilipi im se odužila na sebi svojstven način, pjesmom koju je publika prihvatila i s uživanjem zajedno s njima otpjevala pozivajući ih na kraju dugotrajnim pljeskom na čak dva dodatka.

Klapa je osnovana na inicijativu Antuna Braca Vezilića te djeluje samostalno ili u sklopu Kulturno umjetničkog društva Čilipi redovito nastupajući na nedjeljnim folklornim priredbama u Čilipima.

Od svojih početaka klapa izvodi isključivo program dalmatinskog podneblja, a karakteristika su nastupi u izvornoj konavoskoj nošnji. Sastav današnje klape čine Marko Matić, Miho Borovinić, Stijepko Krilanović, Stipica Vezilić, Mato Pendo, Mato Paškov i Miho Radović.

Program je vodio Ivica Puljić, a večer je uveličala domaća, čilipska pjesnikinja, Luce Rešetar čitajući nadahnuto svoje pjesme tematski posvećene Konavlima.

Tekst i fotografije: Vlaho Car (Moskar-Dubrovački vjesnik)

 

Sezona 2014. - Konavle, Cavtat, Dubrovnik

( 3 puta )
Autor Zeus Petak, 14 Veljača 2014 15:42

Sudeći po Zračnoj luci Dubrovnik, čeka nas dobra sezona

DubrovnikZračna luka Dubrovnika bilježi porast broja novih letova i kompanija koje ćemo viđati u Čilipima. Tako će u nadolazećoj sezoni 2014., u 7. i 8. mjesecu biti povezana s Londonom čak 25 puta tjedna, što je šest letova viša nego prošle godine. Osim British airwaysa, kroz Dubrovačku zračnu luku će proći i EasyJet, Monarch, Norwegian Air Shuttle i Thomson Airways...

 

Eko kontejner u Čilipima

( 1 put )
Autor Mario Četvrtak, 20 Veljača 2014 11:26

KontenjerKao što ste vjerojatno primijetili na parkiralištu u Čilipima pod nazivom Zelena budućnost zemlje postavljen je Eko kontejner za tekstil: obuća, odjeća.

Tako je mještanima ponuđeno da na ekološki prihvatljiv način pravilno odlože odjeću i obuću koju više ne koriste, a koja bi se dalje zbrinjavala reciklažom.

 

Dan Općine 2013 - Ovogodišnji Laureati

( 5 puta )
Autor Đole Utorak, 22 Listopad 2013 07:13

Laureati

Prigodom proslave 21. obljetnice Dana Općine Konavle održana je svečana sjednica Općinskog vijeća tijekom koje su dodijeljene nagrade zaslužnim pojedincima. Ovogodišnji dobitnici javnih priznanja općine Konavle su Vaterpolski klub Cavtat, Ljubica Brailo, Kulturno umjetničko društvo "Vlaho Bukovac" i DVD Čilipi, dok za počasnog građanina i Nagradu Općine za životno djelo ove godine nije bilo prijedloga. DVD-u Čilipi koje okuplja 117 članova nagrada je pripala jer od osnutka 2008. predstavljaju oslonac Vatrogasnoj zajednici i općini u zaštiti ljudi i imovine.

 

Treptajući semafor u Čilipima

( 1 put )
Autor Mario Petak, 07 Veljača 2014 23:54

Semafor ČilipiPrije par dana na križanju u Čilipima, postavljen je znak pješačkog prijelaza sa treptajućim svijetlima poviše i u samom kolniku. Budući se radi o mjestu gdje se dogodio ne mali broj prometnih nezgoda, ovaj signalni uređaj trebao bi utjecati na brzinu vozača kroz samo mjesto te nadamo se spriječiti prometne nezgode.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 103

Vaše vijesti

Šaljite nam Vaše vijesti, priče, slike i video snimke na admin@cilipi.net

Obavijesti

Forum je sada u potpunosti u stranici i jedna registracija vrijedi za sve!

Korisnici
Registriraj se
Registriraj se