Cilipi.net

Nogomet

Turnir Sela 2012.Nogomet i Futsal u Konavlima pratite u rubrici Sport

Konavle

telefono-iconCavtat, Gabrili, Čilipi, Pridvorje, Ljuta... Piši za svoje mjesto! / više

Vijest, Slika, Vic...

Priče, vijesti, slike, video, vicŠaljite nam vijesti, slike, viceve, priče, anegdote, video / više

Poslovni imenik

Poslovni web imenikPoslovni Web imenik - prijavite se i promovirajte svoj posao / više

Slika tjedna

Ne Ćirilici u Vukovaru iz Čilipa
Ne Ćirilici u Vukovaru - Transparent na zvoniku u Čilipima
Baner

Ništa od mosta? Jadrolinija će graditi neviđene megatrajekte – vožnja bi trajala 10 minuta

( 1 put )
Autor Administrator Utorak, 05 Lipanj 2012 08:15
Megatrajekti za jugTreće rješenje u povezivanju Hrvatske i juga je u tijeku pregovora, a riječ je o dva megatrajekta! Kako piše Glas Slavonije, dva trajekta kapaciteta oko 150 vozila i 2.000 putnika već do kraja ove godine počet će se graditi u Hrvatskoj kako bi u floti Jadrolinije od 1. srpnja sljedeće godine preuzeli ulogu "plave" obilaznice Neuma.

Doznaje se kako su u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture u tijeku razgovori oko realizacije projekta i to prema načelu "gradnja domaće flote na domaćim navozima i bez državnih jamstava".
Svaki trajekt je vrijedan između 7 i 8 milijuna eura. U nešto dugoročnijojvarijanti još dva trajekta su u planu...

 

U Gradu se snima dokumentarac "Bitka za Dubrovnik"

( 3 puta )
Autor Administrator Petak, 27 Travanj 2012 16:04
Bitka za DubrovnikU Dubrovniku se ovih dana snima dokumentarni film "Bitka za Dubrovnik". Snima se na Srđu, Sustjepanu, Belvederu i sličnim lokacijama a snimati će se i u Splitu, Imotskom i još nekim mjestima. Preko 100 sudionika prisjetiti će se dramatičnih trenutaka okupacije i granatiranja Dubrovnika. Redatelj je Dominik Susmel. Veselimo se konačnom ishodu.
 

DVD Čilipi - počela sezona od požara

( 2 puta )
Autor Đole Subota, 02 Lipanj 2012 13:20
dvd-cilipi-logo-thumbSinoć je održana tradicionalna večera u DVD-u Čilipi za početak nove vatrogasne sezone. Kako se moglo čuti u izvješću zapovjednika DVD-a Ivice Skurića i njegova zamjenika Matea Kušara, ovu sezonu uz dva sezonca će dežurati i 101 registrirani član. Što se tiče voznog parka ove godine krećemo sa istim brojem od lani tj. dvije cisterne i jednim kombijem i kad se tu doda sva ostala oprema sve je spremno za sezonu kontra požara zadovoljni ističu u DVD-u. Nakon šporkih makarula malo se i zapjevalo do dugo u noć. O svim aktivnostima u DVD-u pratite na našoj stranici.
 

Sveti Florijan - zaštitnik vatrogasaca

( 1 put )
Autor Đole Petak, 04 Svibanj 2012 20:16
Sveti FlorijanFlorijan je rođen u Austriji oko 250. godine poslije Krista, u antičkom rimskom gradu Cetium (današnji St.Polten, Donja Austrija). Kao mladić pridružuje se rimskoj vojsci u kojoj zahvaljujući teškom radu i odlučnosti napreduje do mjesta časnika. Postavljen je na visoke dužnosti u Noricumu, jednoj od pokrajina Rimskog carstva (danas dio Austrije).Tadašnji vladari, rimski carevi Dioklecijan i Maksimijan voljeli su Florijana zbog njegovih sposobnosti rješavanja problema i rada sa ljudima. Vidjeli su Florijana kao čovjeka koji se lako suočava sa teškim problemima.

No u to vrijeme, Florijan je mnogo trpio zbog svoje vjere. Iako je bio časnik u vojsci, otvoreno je priznavao svoje kršćanstvo u to izrazito nekršćansko vrijeme.

Stoga rimski car šalje pomoćnika Aquilisa da pobije sve kršćane u području koje kontrolira Florijan, ali i da dozna zašto se Florijan ne pridržava zapovijedi. Kada se napokon Aquilius susreće sa njim, pita ga zašto odbija progoniti kršćane, na što mu Florijan odgovara "poručite caru da sam i ja kršćanin, i da sam spreman doživjeti sudbinu namijenjenu drugim kršćanima". Aquilius mu tada nudi napredovanje u službi i povišicu ako promijeni mišljenje, ali ga Florijan odbija.

 

Dubrovački HDZ / Dan odluke - Šuica ili Pezo

( 1 put )
Autor Administrator Subota, 17 Ožujak 2012 11:57
Šuica PezoPred sam početak Izborne skupštine HDZ-a u Hotelu Hilton Imperial počele su frcati iskre između dvaju protukandidata za čelno mjesto gradske organizacije stranke, Dubravke Šuice i Blaža Peza.

Naime, Šuica je smatrala kako na skupštini nije mjesto trima članovima mladeži županijske organizacije stranke, jer nije riječ o stranačkim izborima na županijskoj, već gradskoj razini. Nakon kratke rasprave s Pezom, trojica članova ipak su ušla na skupštinu...

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 102

Vaše vijesti

Šaljite nam Vaše vijesti, priče, slike i video snimke na admin@cilipi.net

Obavijesti

Forum je sada u potpunosti u stranici i jedna registracija vrijedi za sve!

Korisnici
Registriraj se
Registriraj se