Home News portal - Cavtat, Konavle, Dubrovnik, Čilipi, vijesti i sport, zanimljivosti, zabava, igre i crtići, forum http://www.cilipi.net/Dodaj-vijest.html Thu, 28 May 2015 05:39:44 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hr-hr Proslava 20 godina Veterana NK Konavljanin Čilipi http://www.cilipi.net/Sport/Proslava-20.-godina-Veterana-NK-Konavljanin-Cilipi.html http://www.cilipi.net/Sport/Proslava-20.-godina-Veterana-NK-Konavljanin-Cilipi.html 20 godina veteraniMeđunarodni nogometni turnir

Povodom proslave 20 godina Veterana NK Konavljanin Čilipi, dana 30.svibnja 2015. godine na igralištu Šupjaka u Čilipima odigrat će se Međunarodni nogometni turnir u kojem će pored domaćina nastupit ekipe FC Victoria Hilversum iz Nizozemse, te Zrinski Waiblingen iz Njemačke. Program počinje u 12:00 sati zajedničkom fotografijom ispred crkve Sv.Nikole, kulturnim sadržajem u muzeju i crkvi, zajedničkim ručkom, nakon čega u 15:00 sati slijedi svečano otvaranje turnira izlaskom svih predstavnika na teren uz himne, te nogometnim utakmicama:

NK Konavljanin Čilipi – FC Victoria Hilversum

Zrinski Waiblingen – FC Victoria Hilversum

NK Konavljanin Čilipi – Zrinski Waiblingen

Nakon sportskog dijela u Domu kulture Čilipi biti će priređena večera za uzvanike, dodjela pokala i zabava.

Veteranima NK Konavljanina čestitke na obljetnici dvadeset godina od osnivanja, te puno uspjeha u budućnosti.

]]>
mariom2110@gmail.com (Mario) frontpage Wed, 27 May 2015 07:28:25 +0000
MNK Čilipi - Dvostruka kruna http://www.cilipi.net/Sport/MNK-Cilipi-Dvostruka-titula-u-Cilipima.html http://www.cilipi.net/Sport/MNK-Cilipi-Dvostruka-titula-u-Cilipima.html Kup ČilipiKUP JE NAŠ!

ČILIPI - PRIDVORJE 3:0 (0:0)

MNK Čilipi: L.Jurišić, P.Skurić, M.Matić, T.Miljanović, M.Mostahinić, A.Rešetar, A.Miljanović, S.Korić, T.Marinović, M.Drobac, P.Miljanović; voditelj: H.Matić

Malonogometni klub Čilipi osvojio je Kup! Nakon pokala za osvajanje prvenstava Županijske futsal lige u Čilipe je stigao i pokal kup natjecanja. Više...

]]>
mariom2110@gmail.com (Mario) frontpage Mon, 25 May 2015 23:29:56 +0000
Boće DNŽ - Sokol i Omladinac na začelju http://www.cilipi.net/Sport/Boce-DNZ-Sokol-i-Omladinac-na-zacelju.html http://www.cilipi.net/Sport/Boce-DNZ-Sokol-i-Omladinac-na-zacelju.html altBOĆANJE

II. HBL-a – Jug

HIDROELEKTRANI POBJEDA, KOMOLCU BOD
U ovom kolu boćari Hidroelektrane i Komolca bili su uspješni. Hidroelektrana je porazila jaku momčad Croatie iz Šibenika i tako se popela za jedno mjesto na tablici, dok je Komolac uzeo bod na gostovanju kod Stivana na Braču i tako zadržao 3. mjesto na tablici. Ostala dva županijska drugoligaša Metković i Ploče doživjeli su poraze.
U slijedećem kolu Hidroelektrana odlazi u Dugopolje na gostovanje Sokolu, dok će Komolac biti domaćin Povljani.

]]>
matra5@net.hr (Đole) frontpage Mon, 25 May 2015 09:08:13 +0000
FINALE KUP-a ŽFL: ČILIPI - PRIDVORJE u ponedjeljak! http://www.cilipi.net/Sport/FINALE-KUP-a-ZFL-CILIPI-PRIDVORJE-u-penodjeljak.html http://www.cilipi.net/Sport/FINALE-KUP-a-ZFL-CILIPI-PRIDVORJE-u-penodjeljak.html Plakat Kup Finale-1 2ČILIPI - PRIDVORJE

Ponedjaljak, 25.05. u 21:00 h

Novi termin odigravanja finalnog dana KUP natjecanja za Županijsku futsal ligu Dub-Ner je PONEDJELJAK, 25.05.2015.g.

Program počinje u 20:00 sati revijalnom utakmicom selekcije U10 NK KONAVLJANIN - HNK DUBROVNIK, te nakon toga slijedi veliko finale između MNK ČILIPI i MNK PRIDVORJE. 

Da li će MNK Čilipi ove godine osvojiti duplu krunu ili će MNK Pridvorje (nakon 2012.) po drugi put podići pokal pobjednika kupa?!

Poziv svima na malonogometno igralište u Čilipima.

]]>
mariom2110@gmail.com (Mario) frontpage Sat, 23 May 2015 13:05:38 +0000
FINALE KUP-a ŽFL: ČILIPI - PRIDVORJE http://www.cilipi.net/Sport/FINALE-KUP-a-ZFL-CILIPI-PRIDVORJE.html http://www.cilipi.net/Sport/FINALE-KUP-a-ZFL-CILIPI-PRIDVORJE.html KišaZbog lošeg vremena (kiše) ODGOĐENO je Finale Kup-a. Novi termin za odigravanje biti će poznat naknadno!

ČILIPI – PRIDVORJE

Petak,22.05.2015. u 21:30h

Malonogometni klub Čilipi je u finalu Kup-a Županijske Futsal lige za područje Dubrovački-neretvanske županije. U finalnom susretu koje se igra u petak 22.05. na Malonogometnom igralištu u Čilipima protivnik će biti Malonogometni klub Pridvorje. Program finalnog dana počinje u 20:30 sati revijalnom utakmicom prednatjecatelja U10: NK Konavljanin i HNK Dubrovnik, da bi nakon toga od 21:30 sati uslijedio i finalni susret spomenutih momčadi. MNK Pridvorje je sezonu završilo na 7. mjestu. Ova dva protivnika se nikad nisu susretala u Kup natjecanju, a ovogodišnji rezultat u ligi je 5:0 za bijele iz Čilipa. Međutim, MNK Pridvorje je osvojilo kup natjecanje 2012. g. te se radi o dobroj ekipi i utakmici koju ni u kom slučaju neće biti lagano pobijedit.

MNK Čilipi su odigrali super sezonu, te pozivamo sve prijatelje da nam na našem terenu dođu dat podršku te skupa uspješno završimo i ovo natjecanje. Više...

]]>
mariom2110@gmail.com (Mario) frontpage Wed, 20 May 2015 07:50:53 +0000
Završila manifestacija "Proljeće u Konavlima" http://www.cilipi.net/Sport/Zavrsila-manifestacija-Proljece-u-Konavlima.html http://www.cilipi.net/Sport/Zavrsila-manifestacija-Proljece-u-Konavlima.html Balon„Konavoski koluri“ događaj je kojim je na posebno atraktivan način, uz mnoštvo posjetitelja, završila manifestacija „Proljeće u Konavlima“, koja se održavala tijekom protekla tri vikenda.

Završni događaj u neposrednoj blizini Franjevačkog samostana u Pridvorju  započeo je  likovnom kolonijom, a nastavio se poslijepodne uz pregršt aktivnosti u prirodi, kao što su letenje balonom, vožnja turističkim vlakićem, bicikliranje, rekreativno jahanje i ostalo. Također, na prostoru uz samostan organizirana je prezentacija i degustacija Malvasije dubrovačke i tradicionalnih konavoskih  proizvoda, predstavljan završetak humanitarno-biciklističke akcije „Zajedno možemo“ putopisca Hrvoja Jurića i organiziran Show cooking -  pripremanje palaćinki.

Prethodno, u okviru manifestacije održane su tri utrke hrvatske treking lige kao i SUD SIT multyactivity utrka, koje su završile zanimljivim programom u Cadmos Villageu. Nadalje, predstavljena je i nova pješačko biciklistička staza trasom bivše željezničke pruge kroz Konavle, sanirana i obilježena sa 100 smjerokaza i 10 informativnih tabli, kao dio SUD SIT projekta. Također, oko tisuću školske djece s dubrovačkog područja posjetilo je organizirano konavoske agroturizme, nakon zajedničkog okupljanja u Čilipima i ta slika zaista je učinila „Konavle  punima života“.

  1. i  tijekom ovog vikenda konavoski agroturizmi otvorili su svoja vrata, pripremali autohtonu gastro ponudu i druge zanimljivosti za posjetitelje na ukupno 14 konavoskih agroturizama.

Organizator manifestacije, Agroturizam Konavle, zahvaljuje svim članovima, partnerima, prijateljima, volonterima i posjetiteljima, koji su ovu manifestaciju uistinu učinili uspješnom.

Agroturizam Konavle, organizator manifestacije

]]>
mariom2110@gmail.com (Mario) frontpage Mon, 18 May 2015 18:17:40 +0000
Boće DNŽ - Epidaurus, Zrinski i Ljuta sigurno, ostali loše http://www.cilipi.net/Sport/Boce-DNZ-Epidaurus-Zrinski-i-Ljuta-sigurno-ostali-lose-ostali-lose.html http://www.cilipi.net/Sport/Boce-DNZ-Epidaurus-Zrinski-i-Ljuta-sigurno-ostali-lose-ostali-lose.html Slikovni rezultat za boćanjeBOĆANJE

Omladinac i Sokol pretrpili teške poraze koji su ih zakovali na dno ljestvica, Ljuta sigurna, Uskoplje i Epidaurus zadnji remiji koštali primata među Konavoskim klubovima. Zrinski trenutno primat najboljeg kluba iz Konavala u ligi. U derbiju protiv Uskoplja znatno bolji.

]]>
matra5@net.hr (Đole) frontpage Mon, 18 May 2015 11:00:32 +0000
NK Konavljanin 2014/15 - poraz za kraj sezone http://www.cilipi.net/Sport/NK-Konavljanin-2014/15-poraz-za-kraj-sezone.html http://www.cilipi.net/Sport/NK-Konavljanin-2014/15-poraz-za-kraj-sezone.html konavljanin logo klubaNogometaši Konavljanina završili su sezonu porazom. Gosti Konavljanina odnjeli su sva tri boda sa Šupljake i na taj način nas i pretekli na tablici.
Tokom cijele utakmice bila je ravnopravna i jalova borba, koja je u finišu pripala gostima koji su bili spretniji i pobjedili.

]]>
matra5@net.hr (Đole) frontpage Mon, 18 May 2015 07:35:01 +0000
ŠN Konavle 2014/15 - Početnici remizirali i zadržali prvo mjesto http://www.cilipi.net/Sport/SN-Konavle-2014/15-Pocetnici-remizirali-i-zadrzali-prvo-mjesto.html http://www.cilipi.net/Sport/SN-Konavle-2014/15-Pocetnici-remizirali-i-zadrzali-prvo-mjesto.html 10393824_726033860772660_1770873544164761174_nPočetnici Konavljanina odigrali su nerješeno protiv vršnjaka Libertasa i na taj način ostali u borbi za prvo mjesto. Trenutno su na tablici na diobi prvog mjesta sa Libertasom. Gol za Konavljanin je postigao Bruno Županović.

]]>
matra5@net.hr (Đole) frontpage Mon, 18 May 2015 07:21:19 +0000
Bleiburg - 70. godina poslije http://www.cilipi.net/Novosti/Bleiburg-70.-godina-poslije.html http://www.cilipi.net/Novosti/Bleiburg-70.-godina-poslije.html altPokolj u Bleiburgu je ratni zločin i zločin protiv čovječnosti prema Hrvatskom narodu, kojeg je počinila Narodnooslobodilačka vojska Jugoslavije. Početak ove tragedije dogodio se 15. svibnja 1945. kada su se Hrvatska vojska i civili počeli povlačiti prema Britanskoj vojsci kod Bleiburga. Sam pokolj započeo je 17. svibnja, a nastavio se u nekoliko narednih mjeseci.Bleiburg je postao simbol i metafora svih Hrvatskih stradanja od komunističkih pobjednika 1945., iako je samo manji dio vojnika i civila ubijen na samoj Bleiburškoj poljani i u okolici. Masovne likvidacije izvršene su kod Maribora, Celja, Kočevja i drugdje u Sloveniji, a u Hrvatskoj u okolici Krapine, Samobora, Karlovca, Siska, Bjelovara i drugdje. Masovno stradanje trajalo je od svibnja do kolovoza 1945. godine. Opća amnestija proglašena je 3. kolovoza 1945., ali je ubijanja bilo i kasnije. Iako se nagađa o broju pobijenih Hrvata na tom Križnom putu, gdje je stvarno teško doći do neke točne brojke, pretpostavke se kreću oko 50 000 žrtava, iako se barata i sa višim brojkama. Zbog zvjerskih ubojstava na raznim, većim i manjim stratištima, točan broj žrtava gotovo je nemoguće utvrdit.

]]>
matra5@net.hr (Đole) frontpage Sat, 16 May 2015 08:24:20 +0000